De Raap

Straat Melkmarkt

gelegen te Melkmarkt 38 (Antwerpen)

Typologiestadswoningen
Stijltraditioneel
Datering16de eeuw

Beschrijving

Vormt eenheid met Sint-Pietersstraat nummer 5, waarmede het samen het huis de Raap uit de 16de eeuw vormt. Zij maken deel uit van een reeks schilderachtige, ondiepe huisjes gebouwd tegen de onvoltooide muren van het "Nieuw Werck" van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. De onregelmatige gevellijn volgt het verloop van de koormuur met steunberen.

Bepleisterde en beschilderde lijstgevel met gebroken gevellijn en onregelmatige daklijst en bedaking (zadeldak met pannen, leien en roofing). Behouden oude muurankers. Rechthoekige, aangepaste vensters. Steigergaten onder daklijst. Dakvensters.

Auteurs: Goossens, Miek & Plomteux, Greet