Hoeve met losse bestanddelen

Beschrijving

Hoevetje met losstaande bestanddelen en overluifelde inrijpoort, omringd door bomen en struiken. Eénlaags huisje van vijf traveeën onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen), uit de eerste helft van de 19de eeuw. Witgekalkte gevel op gepikte plint. Groene luiken. Rechthoekige muuropeningen. Vensters met arduinen lateien en lekdrempels. Deur in vlakke omlijsting van arduin. Achtergevel met vier betraliede vensters met houten lateien en arduinen lekdrempels. Stalletje tegenover woonhuis en haakse schuur naast de inrijpoort.

Auteurs :  d'Huyvetter, Clio, de Longie, Bea, Eeman, Michèle