erfgoedobject

Neoclassicistisch burgerhuis

bouwkundig element
ID
4373
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/4373

Juridische gevolgen

Beschrijving

Neoclassicistisch burgerhuis van drie traveeën en vier bouwlagen onder een zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat), daterend uit het derde kwart van de 19de eeuw, met achtergevel in de Kleine Goddaard.

Bepleisterde en beschilderde lijstgevel aan de Minderbroedersrui, opgebouwd uit registers van rechthoekige deur- en vensteropeningen, haast vierkant in de lage topgeleding, met lekdrempel. Kordonvormende lekdrempels op de eerste, onderdorpels op de tweede, smeedijzeren parapetten op de tweede en derde verdieping. Klassiek hoofdgestel met gelede architraaf en houten kroonlijst op tandlijst, modillons en voluutconsoles.


Bron     : Goossens M.& Plomteux G. met medewerking van Linters A., Steyaert R., Illegems P. & De Barsée L. 1976: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Stad Antwerpen, Bouwen door de eeuwen heen 3NA, Brussel - Gent.
Auteurs :  Goossens, Miek, Plomteux, Greet
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Neoclassicistisch burgerhuis [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/4373 (Geraadpleegd op )