Kapel van Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekte Ontvangenis

Beschrijving

Kapel, gelegen tegenover de vrije basisschool en het rustoord Sint-Jozef (nummer 14) en eertijds horend bij een ernaast gelegen hoeve. De weide naast de kapel is afgesloten met een smeedijzeren hek. Gerenoveerde bakstenen wegkapel onder zadeldak (pannen) met smeedijzeren kruis, naar verluidt met jaartal 1882, doch kapel reeds opgetekend in de Atlas der Buurtwegen van 1844. Rondboogvormige deur in uitspringende gesinterde bakstenen omlijsting met blind boogveld. Binnenin kruisbeeld en beelden van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes in rondboognis met Heilige Bernadette op gemetst altaar.

• Dekenij Sint-Maria-Horebeke, Liber Memorialis.

Auteurs: Lanclus, Kathleen