Teksten van Traditioneel deurkozijn

Traditioneel deurkozijn ()

Deurkozijn, een restant van een traditionele kern te dateren in de tweede helft van de 16de eeuw of de 17de eeuw, die in 1912 werd geïntegreerd in een nieuw gebouwd winkelhuis op de hoek van Minderbroedersrui, Pottenbrug en Grote Goddaard. Sporen van een kwarthol geprofileerde zandstenen omlijsting, met gestrekt middenkalf en getralied bovenlicht. Oorspronkelijke houten deur met paneelwerk en nagels: echter voorzien van verschillende lagen verf.

• Stadsarchief Antwerpen, bouwdossiers 1912#766 en 1912#1783.

Auteurs:  Braeken, Jo

Winkel ()

Achtergevel aan Grote Goddaert: merkwaardig deurtje waarvan de omlijsting gecementeerd werd, echter sporen van een kwarthol geprofileerde zandstenen omlijsting; gestrekt middenkalf en getralied bovenlicht. Oorspronkelijke houten deur met paneelwerk en nagels: echter voorzien van verschillende lagen verf. In de tweede helft van de 16de eeuw of in de 17de eeuw te dateren.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Goossens, Miek