Samenwerkende Melkerij De Maagd

Beschrijving

Voormalige "Samenwerkende Melkerij De Maagd", zie opschrift op twee arduinen gevelstenen, coöperatieve zuivelfabriek opgericht in 1896. In 1951 overgebracht naar de nieuwe melkerij, Dorpsstraat nummer 3. Aan de straat gelegen eclectisch bakstenen bedrijfsgebouw met woongedeelte. Gedeelte van vier traveeën onder leien dak en gedeelte van zes traveeën onder lager pannendak. Getoogde vensters. Puntgevels afgewerkt met houten windveren, in één ervan, voorheen met beeld in beeldnis. De erachter gelegen aanhorigheden zijn gesloopt.

Auteurs: Lanclus, Kathleen