Boerenwoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenwoning

Beschrijving

Voormalige gesloten hoeve gelegen aan een straatbocht, de oude bedrijfsgebouwen zijn gesloopt. Gerenoveerd boerenhuis van zeven traveeën en anderhalve bouwlaag onder pannendak met klokkenstoel met nieuwe windhaan, uit het tweede kwart van de 19de eeuw op de plaats van een oudere hoeve. Verankerde bakstenen gevel met rechthoekige vensters, halfronde vensters op halve verdiepen. Vernieuwd houtwerk en luiken. Keldergaten rechts van deur. Rechthoekige deur in arduinen omlijsting met inscriptie "FCDT 1827 ADV" en kroonlijst, halfronde stoep. Rechts aansluitende voormalige stallen met doorlopende gevelordonnantie. Staldeurtje in omlijsting van gesinterde bakstenen.

Auteurs: Lanclus, Kathleen