• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

• is aangeduid als beschermd monument Hoeve met aanhorigheden

Beschrijving

Achterin gelegen voormalige hoeve met verzorgd boerenhuis en groot bedrijfsgebouw op met gras begroeid erf en toegankelijk via een verharde landweg.

Woonhuis van zes traveeën onder zadeldak (riet in plaats van stro met rij pannen, nok parallel aan de straat), opklimmend tot eind 18de eeuw. Verankerde gewitte gevels op gepikte plint. Rechthoekige vensters met behouden houtwerk en rood- en groengeschilderde luiken. Rechthoekige deuren in eerste en vijfde travee, laatstgenoemde met bovenlicht en gesmeed ijzerwerk.

Achtergevel met vierkante beluikte venstertjes, links hoger geplaatst venstertje en rechthoekige deur.

Grotendeels authentiek interieur met behouden rode of zwarte tegelvloeren, grote dubbele haard met bordenplank en samengestelde balklaag.

Ten westen, langgestrekt bedrijfsgebouw met voormalige dwarsschuur met gedichte veldpoort en stallen onder pannen zadeldak (nok loodrecht op de straat). Gewitte gevels op gepikte plint met aan erfgevel rechthoekige poorten en deuren.

Behouden gebint en oorspronkelijke indeling, onder meer natuurstenen tussenschotten en voederbakken.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen