Hoeve Biebuyck

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve Biebuyck

• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Semi-gesloten hoeve, Hoeve Biebuyck

Beschrijving

Zogenaamd Hoeve Biebuyck naar de vroegere eigenaars. Semi-gesloten hoeve, ingeplant aan een straatbocht en toegankelijk via een ijzeren hek aan betonnen zuiltjes. Deels met gras begroeid erf.

Ten noorden, boerenhuis van acht traveeën onder zadeldak (cementpannen, nok parallel aan de straat) met gewitte gevels onder pannen zadeldak, uit eind 18de eeuw. Rechthoekige vensters op arduinen dorpels met luiken; rechthoekige venstertjes onder de dakgoot. Licht getoogde deur in groengeschilderde bakstenen omlijsting op neuten, met oren onder waterlijst. In L-vorm aangebouwde stallen ten westen.

Ten westen, gewitte stalvleugel op gepikte plint onder overstekend zadeldak. Vrijstaand bakhuisje ten noordoosten aan de straat.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen

Het vrijstaande bakhuisje ten noordoosten aan de straat, is inmiddels gesloopt.