Boerenwoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenwoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenhuis

Beschrijving

Nu galerij "'t Leeghoek". Voormalig boerenhuis van vier traveeën onder afgewolfd dak (pannen, nok loodrecht op de straat), uit de tweede helft van de 19de eeuw; binnenin 1836 gedateerde haardbalk. Verankerde gewitte gevels op gepikte plint met rechthoekige vensters onder houten lateien en luiken. Rechts garage onder lessenaarsdak, links nieuwe bouw voor kunstgalerij.

Interieur. Bewaarde samengestelde balklaag en dubbele haard, op haardbalk initiale L D P (van vroegere pachter Leon De Pourcq) en jaartal 1836.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen