Gemeenteschool

Beschrijving

Voormalige gemeenteschool, opgericht in 1878, sinds de jaren 1930 "Veevoeders Van den Broeck". Haaks op de straat en achterin gelegen bakstenen schoolgebouwen, op ommuurde voormalige speelplaats; achtergebouw door middel van jaarankers gedateerd 1879. Omheiningsmuur gemarkeerd door pilasters onder ezelsrug; links bredere pilaster met nis en Onze-Lieve-Vrouwebeeldje. Voorgebouw van twee travee├źn met straatpuntgevel gemarkeerd door klimmende boogfries; aflijnende muizentand aan zijgevel. Voorgevel met groengeschilderde brede ijzeren ramen met roedeverdeling onder I-latei. Achtergebouw (nok parallel aan de straat) verbouwd en rechter deel aangepast tot woonhuis in 1947 zie gevelsteen.

Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen