Sint-Antoniuskapel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Sint-Antoniuskapel

Beschrijving

Aan straathoek tegen voorgevel van verbouwde gesloten hoeve (nummer 1); kapel samen met de hoeve opgericht in het begin van de 20ste eeuw. Kleine rechthoekige bakstenen wegkapel onder steil pannen zadeldak. Overstekende en drielobvormig opengewerkte puntgeveltop met geschilderd houten windbord bekroond door kruis. Deur met traliewerk en offerbusgleuf.

Spits houten tongewelf. Achterwand met geschilderde tekstbanden: "H. Antonius getrouwe beschermer van die U aanroepen Bid voor ons". Bruingeschilderd plaasteren beeld van Heilige Antonius van Padua op houten sokkel.

Auteurs: Verbeeck, Mieke

Het bekronend kruis is verdwenen.