Semigesloten hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Semi-gesloten hoeve

Beschrijving

Semigesloten bakstenen hoeve van circa 1925; U-vormige quasi symmetrische aanleg met voorin gelegen boerenburgerhuis. Brede gekasseide oprit links van voortuintje. Dubbelhuis van drie travee├źn en twee bouwlagen onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat). Lijstgevel geleed door lisenen en met daklijst op dubbele tandlijst; gele baksteen verwerkt in decoratieve banden en in de bogen. Ruime benedenvensters met roedeverdeling in de bovenlichten; kleine vensters op lagere bovenverdieping. Zijdelings geflankeerd door blinde afgeknotte halve zijpuntgevels van bedrijfsvleugels.

Auteurs :  Verbeeck, Mieke