• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning

Beschrijving

Vrijstaand dorpshuis van zes traveeën en oorspronkelijk één, heden anderhalve bouwlaag onder zadeldak (kunstleien, nok parallel aan de straat), in zijn huidige vorm uit eind 19de eeuw. Beraapte en nu beigegeschilderde voorgevel op bruingeschilderde plint. Licht getoogde vensters met bruingeschilderd houtwerk en luiken gevat in doorgetrokken plattebanden. Halve venstertjes, deels blind, in vlakke omlijsting met oren op versierde panelen onder de geprofileerde daklijst. Licht getoogde deuren in tweede (gedicht) en vijfde travee.

Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen