Hoeve en maalderij Buckens

Beschrijving

Haaks op de straat ingeplante hoeve en maalderij Buckens met gekasseid ommuurd erf en roodgeschilderd ijzeren toegangshek.

Ten noorden, boerenhuis van vijf traveeën onder zadeldak (kunstleien) met links zijaandak en overstekend dak op uitgesneden modillons, opklimmend tot de 18de eeuw. Gecementeerde erfgevel met schijnvoegen en grijsgeschilderde plint. Rechthoekige vensters in dito omlijsting met bewaarde duimen. Getoogd deurtje in vlakke omlijsting met oren; nieuwe deur. Tot venster verbouwd rechthoekig deurtje in rechter travee.

Ten zuiden, mechanische maalderij van circa 1930 met behouden maalstoel met twee koppels stenen en een haverbreker.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen