• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoevegebouwen

Beschrijving

Ver achterin, voormalige omgrachte hoeve, bij de aanleg van de spoorweg in 1857 doorsneden en gracht deels gedempt. Heden enkel behouden gerenoveerd boerenhuis, bakhuis en vierkante gewitte bakstenen hekpijlers onder piramidedakjes.

Ten noorden, boerenhuis van zeven traveeën onder zadeldak (pannen, nok loodrecht op de straat) met toegevoegde klimmende dakkapellen, opklimmend tot de eerste helft van de 18de eeuw. Verankerde gewitte gevels op gepikte plint. Rechthoekige vensters en getoogde deur in grijsgeschilderde omlijsting onder geprofileerde waterlijst. Pannen afdak voor linker travee en aangebouwde veranda rechts.

Authentiekere achtergevel met getraliede vierkante venstertjes en getoogde deur.

Ten noorden achteraan, tot berging verbouwd bakhuis met gewitte gevels onder zadeldak; oven gesloopt.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen