Burgerhuis in art-decostijl

Beschrijving

Alleenstaande art-decowoning met voortuin omsloten door ijzeren hekken op bakstenen voet tussen vierkante pijlers; voetgangershekje tegenover de deur.

Dubbelhuis van drie travee├źn en twee bouwlagen onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat), uit de jaren 1930. Decoratief bakstenen parement verrijkt met witte omlopende bakstenen banden en ruitmotieven; gecementeerde plint. Rechthoekige vensters met afgeschuinde bovenhoeken, benedenvensters met bewaard houtwerk en voorzetraampjes in glas in lood. Dito deur met bovenlicht; fraai houtwerk met art-decopaneeltjes met bloemmotieven.

Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen