erfgoedobject

Hoeve

bouwkundig element
ID
43946
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/43946
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Juridische gevolgen

Beschrijving

Voormalige hoeve met vergroot boerenburgerhuis aan de straat en behouden bedrijfsgebouwen achteraan.

Woonhuis: dubbelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat), uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Gedecoreerde gecementeerde en geschilderde voorgevel op grijsgeschilderde plint. Gemarkeerde deur en vensterrisalieten met brede benedenvensters en smalle bovenvensters geflankeerd door vruchten- en bloemenslingers opgehangen aan strikken, een hoofdje of een vogel; guirlandes op de borstweringen. Rechthoekige deur met bovenlicht. Spiegels op de penanten.

Op het achtererf, gewitte bakstenen bedrijfsgebouwen met stallen onder golfplaten zadeldak (nok loodrecht op de straat) links en aansluitende schuur met doorrit onder pannen zadeldak (nok parallel aan de straat).


Bron     : Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Oost-Vlaanderen, Gemeenten: Brakel, Horebeke, Kruishoutem, Lierde, Zingem en Zwalm, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 15N4, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Hoeve [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/43946 (Geraadpleegd op )