Villa Bertha

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa Bertha

Beschrijving

Villaatje in art-decostijl van 1935 naar ontwerp van ingenieur E. De Nollin, zie inscriptie in buitentrap naar voordeur. Volledig onderkelderde bakstenen villa van één bouwlaag onder mansardedak (groengeglazuurde pannen) met dakkapellen en één parabolisch dakvenstertje.

Dubbelhuistype. Voorgevel met geel bakstenen parement op een plint van bruingeglazuurde tegels. Verdiepte centrale rechthoekige deur met ijzerwerk waarin de letter B, geflankeerd door halfzuilen met gele faience. Kleine beluikte vensters met kleine houten roedeverdeling boven de keldervensters in de plint.

Auteurs: Lanclus, Kathleen