Gemeenteschool en onderwijzerswoning

Beschrijving

Voormalige gemeenteschool (nummer 49) met links aanpalende onderwijzerswoning (nummer 47) in zeer eenvoudige baksteenarchitectuur. Eerste schoolgebouw van 1877, uitgebreid en voorzien van onderwijzerswoning circa 1923. School opgeheven in 1973-74.

Schoolgebouwtje, nu vergaderlokaal, van acht traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (pannen). Eenvoudige bakstenen gevel met licht getoogde vensters aan straatzijde. Onderwijzerswoning, nu particuliere woning, van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (kunstleien). Rechthoekige muuropeningen, centrale deur nu in gecementeerde omlijsting.

Auteurs: Lanclus, Kathleen