erfgoedobject

Café in eclectische stijl

bouwkundig element
ID: 4405   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/4405

Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

Café in eclectische stijl volgens de bouwaanvraag uit 1904 opgetrokken in opdracht van Joseph Bellens. Omstreeks 1992 gesloopt voor de uitbreiding van de aanpalende Scaldis Buildings.

Rijhuis van drie traveeën en vier bouwlagen onder een plat dak. Lijstgevel uit tweekleurig (geel en rood) baksteenmetselwerk, op een plint uit blauwe hardsteen. Registers van licht getoogde inkom-, terrasdeuren en vensters met gekleurde ontlastingsbogen en cordonvormende lekdrempels. Casementen waarin tegelpanelen accentueren de borstweringen en de fries. Houten kroonlijst op modillons. In het privé-portaal links, oorspronkelijke neorenaissance-getinte houten deur.

  • Stadsarchief Antwerpen, bouwdossier 1904#1441.

Bron     : -
Auteurs :  Braeken, Jo
Datum  : 2018


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Café in eclectische stijl [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/4405 (Geraadpleegd op 02-12-2020)