Hoeve 't Noordhof

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve 't Noordhof

Beschrijving

Zogenaamd " 't Noordhof", zie recent naambord tegen huisgevel. Wederopbouwhoeve naar ontwerp van architect C. Evrard (Brussel) van 1921, enerzijds teruggaand op de regionale hoevebouw zie, opstelling: groepering van losse, lage bestanddelen rond een deels verhard erf; zuidwestelijke erfoprit; boerenhuis parallel aan de Wulvedreef; aanplanting: siertuin voor het huis, kant Wulvedreef; materialen: verankerde baksteenbouw; pannen (mechanische) zadeldaken, bij boerenhuis met wolfseinden en een overkragende dakrand op houten modillons en schoorstukken, centraal doorbroken door breed dakvenster, verlevendigd door cementbepleistering, pseudo-vakwerk en windborden; analoge stalvleugel.Anderzijds, invloed van zogenaamde "cottagestijl" bij boerenhuis, zie pseudo-vakwerk met bepleistering en wolvedaken. Meerdere recente uitbreidingen zonder verdere noemenswaardigheid; vergrote muuropeningen bij het boerenhuis.

• Algemeen Rijksarchief, Dienst der Verwoeste Gewesten, 12839.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi; Huys, Martine