Eclectische eenheidsbebouwing

Beschrijving

Eclectische eenheidsbebouwing van de jaren 1920 bestaande uit een dubbel- (links) en enkelhuis (rechts) van respectievelijk vier + drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen). Verankerde baksteenbouw: sierbakstenen straatgevel op arduinen sokkel met gebruik van arduin voor onderdorpels, neuten en consoles. Aflijnende houten gootlijst op uitgelengde consoles links en modillons rechts. Gevelritmering door middel van spaarvelden onder overkragend ronden korfboogfries tussen lisenen. Casementen tussen arduinen dorpels op borstwering links. Dubbelhuis met rechts poortrisaliet; enkelhuis met rechts risaliet van twee traveeën, uitlopend op getrapt dakvenster. Korfbogige muuropeningen onder meer deur met afzonderlijk bovenlicht gevat in gezamenlijke omlijsting rechts.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine