Beschrijving

Burgerhuis met aanleunende bedrijfsgebouwen, voormalige cichorei-ast, heden vervangen door lage, nieuwe bouw, parallel aan straat gelegen. Dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen), gedateerd 1923 in topstuk. Gele baksteenbouw op arduinen plint. Arduinen (mogelijk ook gecementeerde?) sierelementen. Middenrisaliet uitlopend op dakvenster in een neobarokke halsgevel met vleugelstukken en topstuk onder gebogen fronton. Aflijnende houten gootlijst op uitgelengde consoles en bakstenen tandlijst. Vlakke hoekpilasters. Rechthoekige casementen met diamantkopversiering op de borstwering. Getoogde vensters op arduinen, halfrond geprofileerde onderdorpels; doorlopende hoekstenen. Korfbogig dakvenster. Korfboogdeur bestaande uit dito bovenlicht en rechthoekige houten deels beglaasde vleugeldeur met hekjes en paneelwerk, verdiept in geprofileerde omlijsting onder druiplijstje met aanzetstenen en versierde sluitsteen.

Rechts aanleunend bedrijfsgebouw van vier traveeën + twee rechtse traveeën onder lager zadeldak (mechanische pannen), doorsneden door aandak met schouderstukken tussen vierde en vijfde travee. Verankerde rode baksteenbouw op gecementeerde plint, en met gele baksteenlagen. Linkergedeelte geritmeerd door middel van verdiepte rechthoekige spaarvelden met aflijnend getrapt baksteenfries tussen lisenen. Getoogde muuropeningen onder strekken van afwisselend rode en gele baksteen. Rechthoekige doorgang onder I-balk met rozetten en flankerende arduinen schamppalen, leidend naar gekasseide binnenkoer.

Haakse stallen met wagenhuis in analoge stijl: rode baksteenbouw op gecementeerde plint onder zadeldak met dakvenster; getoogde muuropeningen.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine

Aanvullende informatie

Het rechts aanleunend bedrijfsgebouw van vier traveeën + twee rechtse traveeën onder lager zadeldak, is niet langer bewaard.

• Informatie verkregen van IOED CO7 (29 maart 2021).
Auteurs: Jacobs, Els