Politiebureau-Brandweer

Beschrijving

Imposant breedhuis van negen traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen), uit het begin van jaren 1920. Kleine dakkapel onder plat dak rechts. Geel bakstenen gebouw op arduinen plint. Gecementeerde horizontale banden tussen de muuropeningen. Aflijnende houten gootlijst op consooltjes. Deurrisalieten met aflijnend tandlijstje ter hoogte derde, zesde en negende travee. Links hoekpilaster. Muuropeningen met strek en druiplijstje. Korfbogige benedenvensters; rechthoekige bovenvensters onder getoogde druiplijst. Rechthoekige neoclassicistisch getinte vleugeldeur met bovenlicht en arduinen bordes ter hoogte van derde en laatste travee. Korfboogpoort geflankeerd door arduinen schamppalen ter hoogte van zesde travee. Arduinen gedenkplaat links van de deur "Poelkapelle werd 1904/zelfstandig/blijft 1969".

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine