Eclectische villa

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Eclectische villa

Beschrijving

Eclectische villa middenin omhaagde tuin. Breedhuis van vier ongelijke traveeën en twee bouwlagen op L-vormige plattegrond, onder zadeldak (mechanische pannen), uit jaren 1920. Aflijnende houten gootlijst op klossen. Met schijnvoegen gecementeerde baksteenbouw. Vooruitspringende linker travee geaccentueerd door middel van erkervormige uitbouw, uitlopend op achtzijdig torentje met spits en windvaan. Borstwering met bladmotieven en aflijnend tandlijstje. Rechthoekige muuropeningen in een vlakke gecementeerde omlijsting onder versierd druiplijstje. Deur met aansluitend portaaltje onder bekronend balkon met balusters, aanleunend tegen vooruitspringend linker gedeelte en rustend op hoekzuil eindigend op postament met vaasbekroning. Begroeide linker zijgevel met erker.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine