Hoeven met losse bestanddelen

Beschrijving

Nummer 4 "Hengstenhof", zie opschrift op de schuurzijgevel; naar verluidt circa 1920 heropgebouwd op behouden fundamenten van vooroorlogse hofstede; wederopbouw teruggaand op de regionale hoevebouw zie opstelling: losse, U-vormige opstelling van boerenhuis (nokrichting loodrecht op de straat), stal- en schuurvleugel (nokrichting loodrecht op de huis), respectievelijk ten noordoosten, noordwesten en zuidoosten van begrind erf; bakhuis midden laatst genoemde recht tegenover boerenhuis; zuidelijke erfoprit; aanplanting: moes- en siertuin achter het boerenhuis; boomgaard ten noordoosten van het hof; drenkput links van de oprit; materialen: verankerde, rode baksteenbouw; bakhuis op gecementeerde plint; mechanische pannen voor zadeldaken met overstekende dakrand op houten modillons; strekse lateien boven de getoogde en rechthoekig aangepaste huisopeningen; houten schuur- en wagenhuispoort onder I-balk; indeling: boerenhuis met opkamer links, aan erfzijde, boven licht getoogde kelderopening; dwarsschuur met van links naar rechts, stalgedeelte, voederhok, dorsvloer, aardappelkelder en wagenhuis; bak- en melkhuis.

Nummer 6 analoge hoeve.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine