't Riethof

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed 't Riethof

Beschrijving

Hillenweg nr. 3. Z.g. " 't Riethof", genoemd naar de Riethofbeek in de buurt, 18de-eeuwse hoeve met opvallende piramidale bergschuur. Onderging in de tweede helft van de 20ste eeuw heel wat wijzigingen, o.m. vervanging van het strodak door golfplaten. Op kaart van 1790 "de helle" genoemd, naar de oude straatnaam.

RAB, Verzameling E. Jonckheere, portefeuille 10, nr. 808, kaart van 1790.

d'Hooghe A.M., De bergschuren in de Vlaamse Noordzeepolders, onuitgegeven licentiaatverhandeling R.U.G., Gent, 1977-1978.

Bron     : Callaert G. & Hooft E. met medewerking van Struyf J. 2003: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Oudenburg, Deelgemeenten Ettelgem, Roksem, Westkerke, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL1, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs : Callaert, Gonda, Hooft, Elise