Pomp

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Pomp

• is deel van de aanduiding als beschermd monument Dries van Opdorp

• is deel van de aanduiding als beschermd cultuurhistorisch landschap Dries en parochiekerk Sint-Amandus

Beschrijving

Pomp, beschermd als monument bij MB van 02.12.2002. Rechts van de driekapel werd in 1933 een gemeentelijke waterpomp geplaatst, op de gesmeed ijzeren arm gesigneerd en gedateerd "J. AW 1933" gebouwd door Jef Auwaerts. De pomp zelf bestaat uit een rechthoekig gecementeerde en thans witgeschilderde blok op gepikte sokkel onder een gebogen dekplaat. De voorzijde is voorzien van een ijzeren sproeier.

Auteurs :  Bogaert, Chris