erfgoedobject

Dorpswoning

bouwkundig element
ID
44527
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/44527
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

Aan de zuidzijde van de Dries ingeplant dorpshuis met nog deels omhaagde voortuin, volgens het kadasterarchief in zijn huidige vorm gebouwd in 1885.

Dubbelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak met gepleisterde en geschilderde voorgevel op een donkergrijze plint. Getoogde deur en benedenvensters met bewaarde persiennen en rechthoekige bovenvensters op doorgetrokken dorpels; blind venster boven de deur voorzien van kapelletje.


Bron     : Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Oost-Vlaanderen, Gemeenten: Berlare, Buggenhout, Lebbeke, Waasmunster, Hamme en Zele,Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 20N, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Bogaert, Chris
Datum  : 2000


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Dorpswoning [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/44527 (Geraadpleegd op 14-05-2021)