Café Dry Toren

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Café Dry Toren

Beschrijving

Café Drytoren, ingeplant op de hoek met Drietorensstraat. Huis- en straatnaam verwijzen nog naar het kasteel met drie torens in Perk, eigendom van de familie de Marselaer, tevens heren van Opdorp.

Heden geelgeschilderd bakstenen gebouw van zes traveeën en anderhalve bouwlaag onder overstekend zadeldak met schoorstukken, mogelijk met oudere kern terug gaand tot 1774, sinds 1792 gekend als wagenmakerij en herberg, die midden 19de eeuw al de naam Drytoren had. Huidig voorkomen volgens het kadasterarchief aangepast in 1899. Getoogde deur op afgeschuinde hoek. Voorts getoogde vensters met schijnluiken.

• SERVAES P., Erfgoed, Heemkring Ter Palen, Buggenhout, 1998, nummer 2.

Auteurs: Bogaert, Chris