Kapel Onze-Lieve-Vrouw

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Kapel Onze-Lieve-Vrouw

Beschrijving

Kapel van Onze-Lieve-Vrouw ingeplant op een driehoekig parkje tussen de spoorweg en Hauwerstraat, met geplaveid voorplein een bidbankje, volgens een gevelsteen links van de deur opgericht door "E. H. Pastoor/ D. De Wolf./ 1951". Ruime, gewitte bakstenen kapel op bakstenen plint en afgedekt met een zadeldak van bruine ceramische pannen, bekroond met een ijzeren kruis achteraan. Voorpuntgevel met brede getoogde poort in bakstenen omlijsting en bekronend bakstenen kruis.

Witgeschilderd interieur korfboognis boven de altaartafel met beelden van onder meer Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes, Sint-Jozeph en Sint-Antonius.

Auteurs: Bogaert, Chris