Diephuis met 18de-eeuwse lijstgevel

Straat Oude Koornmarkt

• Actualisatie Antwerpen (actualisaties: 05-01-2006 - 05-01-2007).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Typologieburgerhuizen, winkels
Datering18de eeuw

Beschrijving

Diephuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder schilddak met dakkapel tussen vleugelstukken en onder gebogen kroonlijst met gestrekte uiteinden. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel met 18de-eeuwse kern, in 1925, in opdracht van J. Caers, volgt een bouwaanvraag voor het vergroten van de bovenvensters en het aanbrengen van een driekantige loggia en winkelpui (?) naar ontwerp van J. Daems.

Gekoppelde, licht getoogde bovenvensters in geprofileerde omlijsting op doorgetrokken lekdrempels (18de eeuw), voorzien van ijzeren leuningen in de 19de eeuw. Eenvoudige houten kroonlijst.

• Stadsarchief Antwerpen, bouwdossier 1925#20741.

Auteurs: Braeken, Jo; Goossens, Miek & Plomteux, Greet