erfgoedobject

Café Hopveld en aanhorigheden van brouwerij Den Keyser

bouwkundig element
ID
44590
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/44590

Juridische gevolgen

Beschrijving

Café Hopveld en aanpalende gekoppelde woningen behorende tot aanhorigheden en de locatie van de vroegere brouwerij "den Keyser", onder deze naam gekend van in de 16de eeuw en vermoedelijk stopgezet circa 1875. Gekoppelde woningen van twee en drie traveeën onder pseudomansardedak met dakvensters(leien), in zijn huidige vorm daterend uit het begin van de 20ste eeuw. Gecementeerde voorgevel op een imitatiebreukstenen plint, geritmeerd door rechthoekige omlijste deuren en vensters met druiplijst, oren en bladguirlandes en verrijkt met spiegels met guirlandes op de borstwering. Deuren met bewaard schrijnwerk en beglaasd paneel met fraai smeedwerk.

  • SERVAES P., Brouwerij "den Keyser" in de Mandekenstraat (5), Heemkring Buggenhout vzw Ter Palen, XI, 2, 1987, p. 86-89.
  • SERVAES P., Erfgoed, Heemkring Ter Palen, Buggenhout, 1998, nummers 26, 27.

Bron     : Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Oost-Vlaanderen, Gemeenten: Berlare, Buggenhout, Lebbeke, Waasmunster, Hamme en Zele,Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 20N, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Bogaert, Chris
Datum  : 2000


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Café Hopveld en aanhorigheden van brouwerij Den Keyser [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/44590 (Geraadpleegd op 25-06-2021)