• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Vrijstaand burgerhuis, volgens literatuur en het kadasterarchief gebouwd in 1876 door landbouwer J. De Decker. Dubbelhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder leien schilddak, opgetrokken uit oranjerode baksteen met witte bakstenen speklagen en ontlastingsboogjes, op een plint van hardsteenplaten. Asymmetrische gevelopstand met middenrisaliet en spaarvelden, links afgewerkt met een boogfries op consooltjes, één breed benedenvenster onder hardstenen latei en een smal bovenvenster en een bekronende brede puntgevel met schouderstukken en gesmeed ijzeren topbekroning. De rechter travee wordt afgewerkt met muizentandfriezen, één breed benedenvenster en een deur en twee smalle bovenvensters en een rechte kroonlijst. Overal nieuw bruin schrijnwerk.

• SERVAES P., Erfgoed, Heemkring Ter Palen, Buggenhout, 1998, nummer 5.

Auteurs: Bogaert, Chris