Boerenwoning

Beschrijving

Voormalig boerenhuis, mooi gelegen achter in een omhaagd voortuintje naast de Kasteeldreef. Het boerenhuis hoorde vanouds bij het kasteel en dateert vermoedelijk uit het einde van de 18de eeuw of het begin van de 19de eeuw. Het huis telt zes traveeën en één bouwlaag onder een zadeldak met rode dakpannen. De verankerde bakstenen gevels zijn witgeschilderd op een gepikte plint. De lage naar het zuiden gerichte voorgevel is voorzien van drie rechthoekige vensters met houten roedeverdeling in acht glasruitjes verdeeld en groen-witte luiken. Een laag rechthoekig deurtje bevindt zich naast het eerste venster. De verankerde zijpuntgevels zijn afgewerkt met muurvlechtingen. Uit de bouwnaad in de zijgevels blijkt de latere uitbreiding naar de achterzijde toe, vermoedelijk met de keuken.

Bron     : BOGAERT C. & LANCLUS K. 2002: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Oost-Vlaanderen, Gemeenten: Assenede, Eeklo, Kaprijke, Maldegem en Sint-Laureins, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 21N, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Lanclus, Kathleen