erfgoedobject

Hoeve met losse bestanddelen

bouwkundig element
ID
44614
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/44614

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenwoning
    Deze vaststelling is geldig sinds 14-09-2009

Beschrijving

Hoeve met losstaande bestanddelen op erf afgesloten met ijzeren hek met zonmotief. Boerenhuis, ingeplant ten oosten van het erf, vermoedelijk met 18de-eeuwse kern. Met gewitte voorgevel op grijs geschilderde plint naar het westen en de straat gericht. Rechthoekige muuropeningen, voorzien van houten kruiskozijnen, oorspronkelijk met kleine roedeverdeling, voorheen afgesloten met luiken, nu persiennes; venster links van de deur met behoud van roedeverdeling en luiken aan de onderste helft van het kruiskozijn. De zijgevels zijn afgewerkt met vlechtingen. Tegen de linker zijgevel aangebouwde stalletjes onder lessenaarsdak. Achteraan uitgebreid. De bakstenen dwarsschuur, ingeplant haaks tussen de straat en het woonhuis, werd volgens een gevelsteen in de geveltop gebouwd in 1933.


Bron     : BOGAERT C. & LANCLUS K. 2002: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Oost-Vlaanderen, Gemeenten: Assenede, Eeklo, Kaprijke, Maldegem en Sint-Laureins, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 21N, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Lanclus, Kathleen
Datum  : 2001


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Hoeve met losse bestanddelen [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/44614 (Geraadpleegd op 12-06-2021)