erfgoedobject

Hoeve

bouwkundig element
ID
44621
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/44621
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenwoning
    Deze vaststelling is geldig sinds 14-09-2009

Beschrijving

Hoeve, vermoedelijk oudere kern uit de 18de eeuw met aanpassingen uit het laatste kwart van de 19de eeuw. Boerenhuis van zes traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (pannen), ingeplant haaks op de straat. Voorheen onbeschilderde, heden gecementeerde voorgevel, naar het zuiden gericht. Vernieuwde rechthoekige muuropeningen. Muurvlechtingen op de zijgevels wijzen op een latere vergroting en uitbreiding van het huis naar de achterzijde. Binnenshuis bewaarde schouw met betegelde stookplaats met Bijbeltegels, historie met tekst in cirkel en met ossenkop als hoekmotief.


Bron     : BOGAERT C. & LANCLUS K. 2002: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Oost-Vlaanderen, Gemeenten: Assenede, Eeklo, Kaprijke, Maldegem en Sint-Laureins, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 21N, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Lanclus, Kathleen
Datum  : 2001


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Hoeve [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/44621 (Geraadpleegd op 12-06-2021)