Boerenwoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenwoning

Beschrijving

Hoeve met losse bestanddelen, reeds opgetekend op de kaart van graaf de Ferraris (1771-1778). Ten noorden op het erf ingeplant boerenhuis van één bouwlaag onder zadeldak (pannen), vermoedelijk uit de 19de eeuw op de plaats van het 18de-eeuwse boerenhuis. Naar het zuiden en de straat gerichte gecementeerde lijstgevel met dubbelhuisopstand. Rechthoekige vensters met vernieuwd schrijnwerk aan weerszij van de rechthoekige deur, gevat in een eenvoudige arduinen omlijsting met kroonlijst. Ten oosten, naast het woonhuis, bakstenen dwarsschuur negen traveeën onder zadeldak (golfplaten), 1897 gedateerd door middel van rode baksteenkoppen in de puntgevel.

Auteurs: Lanclus, Kathleen

De schuur is grondig vernieuwd in 2013-2014.