Boerenwoning

• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenarbeiderswoningen

Beschrijving

Vermoedelijk voormalige hoeve, opgetekend op de kaart van de Ferraris (1771-1778), reeds op het primitieve kadasterplan van 1821 opgedeeld in twee huizen. Twee gekoppelde boerenhuizen ingeplant ten noordoosten op het erf en met de voorgevel naar het zuidwesten en de straat gericht. Boerenhuizen van één bouwlaag onder verspringende zadeldaken (pannen). Gewitte voorgevels met rechthoekige vernieuwde muuropeningen. Rechter zijgevel met muurvlechtingen.

Auteurs :  Lanclus, Kathleen

Aanvullende informatie

Het linker deel van de gekoppelde boerenwoningen (met huisnummer 1) is gesloopt en vervangen door nieuwbouw.

Auteurs : Jacobs, Els