Hoeve met losse bestanddelen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenwoning

Beschrijving

Hoevetje met losse bestanddelen, reeds opgetekend op de kaart van de Ferraris (1771-1778), volgens het kadasterarchief in 1912 eigendom van de kerkfabriek en uitgebreid achteraan het huis en met bijgebouwen. Ten zuiden van erf, boerenhuis van zeven traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (pannen). Verankerde, gewitte gevel op gepikte plint, gericht naar het noorden en de straat. Rechthoekige muuropeningen met vernieuwd schrijnwerk. Deur gevat in grijs geschilderde uitspringende bakstenen omlijsting op neuten, met oren en gebogen waterlijstje.

Auteurs :  Lanclus, Kathleen