Arbeiderswoning

• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenarbeiderswoningen

Beschrijving

Gekoppelde arbeiderswoningen van drie en twee traveeën en één bouwlaag onder doorlopend zadeldak (pannen), volgens het kadasterarchief gebouwd in 1850, in 1912 aangepast. Doorlopende gecementeerde, verankerde lijstgevel op plint van imitatiebossage. Rechthoekige muuropeningen, met vernieuwd schrijnwerk en luiken.

Bron     : BOGAERT C. & LANCLUS K. 2002: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Oost-Vlaanderen, Gemeenten: Assenede, Eeklo, Kaprijke, Maldegem en Sint-Laureins, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 21N, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Lanclus, Kathleen

Aanvullende informatie

Het rechter deel van de gekoppelde arbeiderswoningen, namelijk de woning met huisnummer 13, is inmiddels gesloopt.

Auteurs : Jacobs, Els