Boerenwoning

Beschrijving

Boerenhuis uit de tweede helft van de 18de eeuw, van vijf traveeën en één bouwlaag afgedekt met een pannen zadeldak, is haaks ingeplant op de straat met de voorgevel naar het oosten gericht. Verankerde en gewitte voorgevel op een grijs geschilderde en gecementeerde plint. Vensters voorzien van houten kozijnen, met een houten roedeverdeling en roodwit geschilderde luiken, later ook met rolluiken. De rechter zijpuntgevel aan de straat is afgewerkt met vlechtingen. Aan de linker zijkant is een stalletje aangebouwd. Aan de vrij gesloten achterzijde uitgebouwde keuken onder mank zadeldak.

Auteurs: Lanclus, Kathleen