erfgoedobject

Hoeve met losse bestanddelen

bouwkundig element
ID
44704
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/44704
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve
    Deze vaststelling is geldig sinds 14-09-2009

Beschrijving

Hoeve met losstaande bestanddelen op met gras begroeid erf, van de straat gescheiden door gracht. Boerenhuis van acht traveeën en één bouwlaag afgedekt met een pannen zadeldak (nok parallel aan de straat), met de voorgevel naar het zuiden en de straat gericht, vermoedelijk uit de tweede helft van de 18de eeuw, volgens kadasterarchief gesloopt en vervangen in 1868. Verankerde en gewitte voorgevel op een gecementeerde plint. Rechthoekige en getoogde vensters voorzien van houten kozijnen, met een houten roedeverdeling en bruine luiken. Licht getoogde deur met erboven ingemetste verzekeringsplaat. De linker zijgevel van onbeschilderde baksteen is vernieuwd. Aan de rechter zijgevel werd een varkensstal aangebouwd, gedeeltelijk uit hout. Aan de vrij gesloten achterzijde uitgebouwde keuken onder mank zadeldak.

Haaks op de straat ingeplant bakstenen dienstgebouw onder pannen zadeldak, groen bgeschilderd houtwerk van staldeuren en schuurpoort, vermoedelijk uit eerste helft 20ste eeuw.


Bron     : BOGAERT C. & LANCLUS K. 2002: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Oost-Vlaanderen, Gemeenten: Assenede, Eeklo, Kaprijke, Maldegem en Sint-Laureins, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 21N, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Lanclus, Kathleen
Datum  : 2001


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Hoeve met losse bestanddelen [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/44704 (Geraadpleegd op 11-05-2021)