• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning

Beschrijving

Dorpshuis van drie traveeën en één bouwlaag onder geknikt zadeldak, vermoedelijk uit begin 20ste eeuw, ernaast gelegen tuin toegankelijk via ijzeren hek aan bakstenen pijlers. Voorgevel met dubbelhuisopstand, voorzien van rode bakstenen parement met witte baksteenlijsten ter hoogte der dorpels, arduinen plint en faiencetegels met bloemmotief in het hoofdgestel als gevelbeëindiging.

Bron     : BOGAERT C. & LANCLUS K. 2002: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Oost-Vlaanderen, Gemeenten: Assenede, Eeklo, Kaprijke, Maldegem en Sint-Laureins, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 21N, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Lanclus, Kathleen