• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Dorpskom Kaprijke

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Burgerhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (pannen), inrijpoort in linker travee. Witgeschilderde bakstenen lijstgevel met knipvoegen. Aflijnend hoofdgestel met uitgewerkte modillons. Sierankers op de borstweringen. Vensters met T-ramen op arduinen dorpels, op de bovenverdieping doorgetrokken tot cordon. Benedenvensters vermoedelijk gewijzigd tot rechthoekige vensters. Getoogde bovenvensters met doorlopende geriemde omlijsting van de bovenlichten.

Bron     : BOGAERT C. & LANCLUS K. 2002: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Oost-Vlaanderen, Gemeenten: Assenede, Eeklo, Kaprijke, Maldegem en Sint-Laureins, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 21N, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Lanclus, Kathleen