• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Dorpskom Kaprijke

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning

Beschrijving

Dorpshuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (pannen), uit de jaren 1870. Gecementeerde en witgeschilderde lijstgevel met schijnvoegen. Dubbelhuisopstand met licht getoogde deur en vensters met houten kruiskozijnen op arduinen lekdrempel, op de bovenverdieping doorgetrokken tot cordon. Benedenvensters afgesloten met witgeschilderde persiennes. Behouden schrijnwerk.

Bron     : BOGAERT C. & LANCLUS K. 2002: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Oost-Vlaanderen, Gemeenten: Assenede, Eeklo, Kaprijke, Maldegem en Sint-Laureins, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 21N, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Lanclus, Kathleen