• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Rijselhof

• is deel van de aanduiding als beschermd monument Rijselhof

Deel uitmakend van het zogenaamde "Het Rijselhof".

Boerenhuis ingeplant ten oosten en de dwarsschuur ten zuiden op het erf. Enkel nog het oude, naar verluidt in kern 17de-eeuwse woonhuis is behouden, de huidige dwarsschuur is een heropgebouwde schuur na de brand van de schuur circa 1912 en de stallen ertegenover zijn recent opgetrokken.

Het woonhuis, een hooghuis met rechts aansluitend laaghuis in traditionele baksteenstijl telt twee keer twee traveeën, en respectievelijk twee en één bouwlaag onder zadeldaken met pannen. De verankerde gewitte gevels op gepikte plint zijn voorzien van rechthoekige, aangepaste vensters en een vernieuwde rechthoekige deur. De rechter zijgevel van het laaghuis en de uitgebouwde achterkeuken zijn volledig vernieuwd. De linker zijgevel van het hooghuis is nog afgewerkt met een trapgevel. Naar verluidt is het huis ook binnenin volledig verbouwd en vernieuwd.

Bron: Dwarsschuur met dubbele dorsvloer, oorspronkelijk opgetrokken met houten bebording, doch in 1938 versteend met bakstenen metselwerk.
Auteurs: Lanclus, Kathleen