Spoorwachterswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Spoorwachterswoning

Beschrijving

Voormalig spoorwachterhuis van 1870 aan de lijn Zelzate-Eeklo, spoorlijn geopend in 1871 en gesloten voor reizigersvervoer in 1950. De sporen werden tussen Kaprijke en Eeklo uitgebroken in 1971. Alleenstaand bakstenen huis aan de voormalige overweg van twee bouwlagen onder overkragend mank zadeldak met pannen. Gewitte gevels op gepikte plint met hoeklisenen. Getoogde muuropeningen met vernieuwd schrijnwerk. Vensters op arduinen dorpels in bakstenen omlijsting. Op de borstwering spiegelpanelen in baksteen voor opschriften. Getrapte baksteenfries onder de vernieuwde kroonlijst.

Auteurs: Lanclus, Kathleen