Pastorie Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaartparochie

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Pastorie

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Dorpskom Kaprijke

Beschrijving

Pastorie, gelegen ten zuiden van de kerk. Breedhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (pannen), vermoedelijk daterend uit het eerste kwart van de 19de eeuw, op de plaats van de oude pastorie, en later toevoeging van rechter travee. In de tweede helft van de 20ste eeuw nieuw bakstenen parement aan voorgevel. Geschilderde bakstenen voorgevel met rechthoekige muuropeningen met vernieuwd schrijnwerk. Behouden deur met bovenlicht gevat in arduinen omlijsting. Eenvoudige witgeschilderde en verankerde achtergevel.

Bron     : BOGAERT C. & LANCLUS K. 2002: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Oost-Vlaanderen, Gemeenten: Assenede, Eeklo, Kaprijke, Maldegem en Sint-Laureins, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 21N, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Lanclus, Kathleen